Beste collega's,

Beste collega’s, Juli! Het jaar is door midden en de zomer officieel aangebroken – al zie je daar niets van als je nu door het raam kijkt. Voor ons is dat wisselende weer eigenlijk helemaal niet zo slecht. Wat voor ons ook niet zo gek is, is de bevrijding van de mondkappen. Zonder kapje een winkel inlopen voelt soms nog even alsof je zonder onderbroek het openbaar in stapt, maar toch wel erg lekker! Afgelopen weekend waren we met de familie in Den Bosch. Echt een aanrader, maar je ziet bij die Bourgondiërs onder de rivieren dat echt alle remmen eraf zijn. Terrassen vol mensen die 1,5 meter met 1,5 centimeter lijken te verwarren. Persoonlijk begrijpen wij het allemaal wel. Het zal wel weer gebeuren dat – net als in Engeland – de besmettingscijfers weer zullen stijgen en dat er kritische geluiden volgen over het zogenaamd te vroeg loslaten van de regels. Wat ons betreft wat kortzichtig, maar laten we maar wel proberen een klein beetje aan onszelf te denken door in ieder geval wat afstand te bewaren van klanten. HANDEL In zeker zin een herhaling van vorige maand, maar omgaan met inkoop en (verse) handel is best lastig nu! In een week als deze hebben we te maken met van die geschikte dagen om naar de Intratuin te gaan. Kijk toch over de eigen afdelingsgrenzen heen en probeer als eerste te werken met artikelen die we in de winkel hebben staan. Dit is het moment om leuke (thema) productcombinaties te presenteren. Na juli is het alweer augustus – en dan gaan we uitverkopen! KOOPAVOND(EN) In juli zal (zoals vroeger) ook de koopavond op donderdag vervallen. Donderdagavond heeft goed gescoord in juni, maar gezien de drukte die we gekend hebben afgelopen voorjaar is het nu wel lekker om op de vrijdagavond terug te vallen.

BERRY& JOEL GEREGELDGROEN.NL Even een update te geven over onze onderhoudsdienst. Berry heeft sinds dit jaar Joel mee op maandag en dinsdag en wij vinden het prachtig om te zien dat Berry echt zijn handen vol heeft aan de opdrachten die binnenkomen! De kern van onze dienst is dat we de korte klus voor de klant oppakken. Dus niet een complete tuinrenovatie, maar even het snoeien van de heg, het aanplanten van een boom, het plaatsen van een groene hederaschutting, maar ook het adviseren en installeren van kamerplanten bij bedrijven. De uitdaging die we nu samen met Berry proberen te overwinnen is dat bij kleine klussen ook administratie hoort. En als je veel kleine klussen hebt, komt daar dus relatief veel administratie bij kijken. Wij zijn er naar aan het kijken om dit proces te versimpelen en te verkorten, maar daar gaan we uitkomen! Heb jij te maken met een klant die wel hulp kan gebruiken? Al is het maar iemand die gewoon een rondje door de tuin loopt om wat advies te geven? Geef ze een kaartje van Berry mee!

SHOPSERVIEZEN.NL De afgelopen periode is Aan de Dis samen met Tom druk geweest met de lancering van onze eigen webshop voor serviezen. Hij is afgelopen maand officieel live gegaan! Neem vooral eens een kijkje op shopserviezen.nl en volg de shop natuurlijk ook op instagram ;). Er wordt momenteel nog een beetje onder de radar geopereerd om te kijken of alle processen goed lopen. Door inspanningen van Aan de Dis is de productcategorie ‘’serviezen’’ de afgelopen jaren heel belangrijk voor onze winkel geworden. Ons ruime assortiment is echt iets onderscheidends t.o.v. andere tuincentra. Hoe kan dat? Allereerst door het enthousiasme van het team. Wat ook een grappige bijkomstigheid is, is dat door internet vele fysieke winkels die serviezen verkopen verdwenen zijn. Omdat wij het hier breed en diep hebben staan, weten ook mensen van verder weg ons te vinden voor een leuk servies. Ons assortiment en dus de voorraad is inmiddels relatief groot en dat biedt een mooie kans om er een webshop aan te koppelen. We hebben alle ingrediënten immers in huis! Leuk voorbeeld waarom we eerst rustig aan beginnen en vooral leren: Wij hadden op de site de voorwaarde gecommuniceerd dat bij een orderbedrag boven €40, de verzending gratis is. Wat gebeurt er dan? We krijgen allemaal bestellingen uit Zuid België, waardoor het bedrag voor verzending bijna net zo hoog was als de orderwaarde!😉 JULI = BBQ! (en september ook) Graag nodigen wij iedereen weer uit voor onze zomerBBQ! Hoogste tijd om weer gezellig bij te praten. Ook met collega’s die ons afgelopen periode hebben verlaten of die ons binnenkort zullen komen versterken. Donderdag 15 juli Woensdag 8 september Meld je dus aan voor deze BBQ op de bovengenoemde data (via volgende pagina). We hopen jullie allemaal op een van de data te zien, maar schroom niet om je gewoon voor allebei de data op te geven. Gezellig!

TEAM Afgelopen week hebben wij Kimberley Kruimer aangenomen voor het bloematelier! Zij komt ons daar full time versterken. Welkom Kimberley! Lizette heeft gisteren aangekondigd dat ze ons eind juli zal verlaten om aan de slag te gaan bij Realeaz. Hartelijk dank voor jouw inzet en veel succes met de verkoop van sneakers, Lizette! Afgelopen maand heeft Pauline Pul ons weekendteam versterkt bij de kassa! Voor de seniore teamleden: Pauline is de dochter van Gerrita van vroeger! Dank allemaal voor de afgelopen periode. Tom en Lukas