Corona

december

In afwachting van de persconferentie aanstaande dinsdag zijn de onderstaande maatregelen voor ons nog gewoon van toepassing. Als het goed is niets nieuws voor jullie, maar kijk het nog even door. Eerst even kort wat de overheid voorschrijft (https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/ondernemers-en-bedrijven/winkeliers): - In winkels kunnen mensen de veilige afstand van 1,5 meter behouden. - Karretjes en mandjes worde schoongemaakt. - Mondkapjes: voor iedereen van 13 jaar en ouder geldt een verplichting om een niet-medisch mondkapje te dragen in winkels. - Faceshields: voor winkelmedewerkers is het tooegestaan een faceshield te dragen die neus en mond volledig beschermen. Kinkapjes zijn niet toegestaan. - Horeca is volledig gesloten

De overheid zegt dus eigenlijk dat wij ervoor moeten zorgen dat 1,5 meter afstand houden mogelijk is. Zelfs voor de supermarkten wordt karren aanreiken voor de klant niet verplicht. Dat vinden wij niet genoeg. WAT DOEN WIJ? Net als in het voorjaar gaan wij verder met de maatregelen die wij in de basis belangrijk vinden en die goed gewerkt hebben. Als de situatie erom vraagt, zullen wij daar stapjes aan toevoegen. - Reguleren. Wij krijgen een elektronische klantenteller. Wij zullen een maximum aantal klanten binnenlaten volgens de richtlijnen van de tuinbranche – die overigens ruimer (minder mensen per m2 totaaloppervlakte winkel) ligt dan wat de overheid voorschrijft en wat bij bouwmarkten en supermarkten gehanteerd wordt. - Hesjes dragen. Wij houden afstand van elkaar en van de klant. Daarvoor dragen wij dit najaar standaard de hesjes.

- Mondkapjes. Ook wij dragen mondkapjes of schermen. Tast voor jezelf af wat jij het meest comfortabel vind. - Horeca. Ook daar gelden strenge regels (registreren, alles afdekken etc. etc.). Dat is weer even schakelen voor het team. Een hele klus! Met twee horecapunten kunnen we nu goed spreiden. - Extra ruimte maken! Wij gaan vlak voor de herfstvakantie extra ruimte maken in de winkel. Dat betekent dat hoofdpaden, middenpaden en pleinen zo goed als vrij blijven. Houd daar vast rekening mee (middenpadhandel etc.) - Routing. Daarna zullen wij een globale routing uitzetten op de vloer om de klant wat bewegingsrichting te geven. Mensen zullen dit soms lastig vinden om te volgen. Dat is het ook wel, als je aandacht naar de show getrokken wordt. Kijk dus 1. Even aan of de situatie op dat moment echt hinderlijk is? De lijnen zijn richtinggevend, geen harde kaders. Klanten moeten kunnen oversteken en zullen lijnen overschrijden, dat kan ook niet anders. Maken ze er een potje van en belemmeren ze de doorstroom in sterke mate, communiceer vriendelijk en redelijk met de klant. Nog even over de regel afstand!: - Iedereen van 18 jaar en ouder houdt 1,5 meter afstand tot personen van 18 jaar en ouder. En tot jongeren van 13 tot en met 17 jaar. Als laatste wijzen wij iedereen nogmaals op de basishygiëne. Niezen in de elleboog en regelmatig handenwassen! Doe dit ook voor en na het eten in de kantine.