RECEPT MET GEVOGELTE


[ EENDENBORST ]

[ BENODIGDHEDEN ]

  • Eendenborst (225 gram)
  • Rucola (100 gram)
  • Sinaasappel (1 handsinaasappel
  • peper en zout (naar smaak)[ AAN DE SLAG ]

Bereidt de Big Green Egg voor door hem aan te steken en rust hem uit met het gietijzeren bakrooster. We gaan directe warmte benutten, dus gebruik geen conveggtor. Sluit het deksel van de Egg en laat de temperatuur oplopen tot 200⁰C.


Leg de eendenborst op de vetkap leggen en snij het zichtbare losse vet weg. Draai hem dan om en snij een ruitjespatroon vsn ongeveer 1 bij 1 cm in de vetkap tot op het vlees.


Als de Egg een temperatuur van 200⁰C bereikt heeft leg je de eend 2 minuten op de vleeskant op het rooster. Dan een kwartslag draaien. Om een ruitpatroon te maken. Weer 1 minuut laten liggen. Dan omdraaien op de vetkap en weer 2 minuten laten liggen. (Let op rookontwikkeling. Als er zich veel rook ontwikkeld in de BBQ kan dit ontbranden als hier ineens veel zuurstof bij komt. Bij het volledig openen van het deksel dus. Open hem dus eerst op een kier, daarna pas helemaal.) Draai de borst weer een kwartslag en haal hem boven de vlammen weg. Laat hem hier weer 1 minuut liggen. Nu is hij klaar en mag hij eraf. Laat hem nu 5 minuten liggen zodat het vlees mals kan worden. Strooi een klein beetje zout en peper erop voor het snijden.